樂古Nakuz

標題: 點解天水圍咁多人自殺?? [打印本頁]

作者: 戰§神    時間: 13-8-2008 17:24
標題: 點解天水圍咁多人自殺??
點解??我見果到d樓好似好平~
但又見d人成日自殺
作者: louie    時間: 16-8-2008 01:57
我都係住天水圍
我個人覺得天水圍唔錯
空氣幾清新a_a
作者: 24303090    時間: 16-8-2008 03:02
我都係住天水圍,覺得冇乜野!!
作者: KuEn權    時間: 16-8-2008 10:03
我都住天水圍..環境吾錯..可能D人移左黎天水圍 之後無錢
所以..
作者: ||..RyaN×    時間: 16-8-2008 18:32
聽講好似話風水問題=.=
作者: 還是小孩子    時間: 25-8-2008 11:09
天水圍風涼水冷
唔錯啊- -"
空氣清新
作者: 星塵*_    時間: 25-8-2008 12:50
不如問點解天水圍既新聞會特別[出名]
作者: harrychan    時間: 28-8-2008 17:35
你估其他地方好好=.=?
成日都以為天水圍係差 自己又未住過 又成日聽人地亂UP =.=
D人真係好無知
要怪就怪D移民 點解要搞臭天水圍個名
作者: 我係比賽人    時間: 28-8-2008 17:41
我都係住天水圍-.-無咩問題[[tk_31]]
作者: rainbow923    時間: 28-8-2008 21:11
其實這事情到處也會出現[[onion_41]]

只是記者偏拍天水圍而已[[onion_59]]

其實每天都會死很多人,只是你不知道而已[[onion_53]]

人的最大敵人是生命和健康[[onion_54]]

也許你會看到一個不健全的人,也許你會看到一個人很健康但突然死去[[onion_41]]

其實這一秒你可能很健康,下一秒你可能被意外殺死了[[onion_43]]

所以嚕,要在生前開開心心地生活才是做人的目標耶[[onion_48]]
作者: 61087815    時間: 30-8-2008 17:56
在坐咁多位都係....天水圍居民
小弟提醒一句....小心下一秒...下一日....下一個月......下一年
作者: -終場ソ使者-    時間: 31-8-2008 12:45
標題: 回復 11# 的帖子
你是個無知的人還怎麼?
相信你是看了10#的說話才有感而發.
但你錯了,10#想表達的,不是只是天水圍的問題,
而是在說人生,每人都不知道下一秒是怎樣,不只是天水圍而已.
我個人認為,有問題的,不只是天水圍,因為死亡是每個地方必有的.
我是路過而已.
作者: 97701850    時間: 1-9-2008 22:00
有時大陸落黎d人 好易有家庭問題
多人自殺只不過是大陸移民到香港的人被派到那住吧
不對勿插
作者: samsonlwhung    時間: 3-9-2008 20:15
天水圍 比較窮  窮自然會出現很多問題  
尋死 亦被認為是一個解脫方法
作者: ivan6098    時間: 3-9-2008 22:35
我只係聽人講天水圍靚女都好多[[yoyo_186]]
作者: lfobody    時間: 3-9-2008 23:21
其實每個地區嘅屋村都有話好多人自殺嫁啦
電視新聞只係一時唔可報晒出嚟
次次都只報天水圍 咪攬到果區好似特別多咁  
唔好講到天水圍好似特別多喱樣野咁先得嫁
作者: cargirl    時間: 4-9-2008 11:01
天水圍呢D出名係因為多新移民咋瑪~
又無錢, 又要落黎香港, 又話唔夠錢,
根本佢地自己囉苦黎辛...至鬼憎
作者: 61087815    時間: 6-9-2008 14:22
原帖由 -終場ソ使者- 於 31-8-2008 12:45 發表
你是個無知的人還怎麼?
相信你是看了10#的說話才有感而發.
但你錯了,10#想表達的,不是只是天水圍的問題,
而是在說人生,每人都不知道下一秒是怎樣,不只是天水圍而已.
我個人認為,有問題的,不只是天水圍,因為死亡是 ...

來恐怖板講哲理牙?
請回吧
仲有ar
我既意思係想講.
小心下一秒又有第二條友死係屋企附近
同埋果邊又多飛仔,又多衰仔
唔講小心咁應該講咩?
送你一句:
懶醒啦你

扮哂野咁樣

作者: z影zz    時間: 12-9-2008 19:33
我覺得天女圍唔錯~
因為我小學係係天女圍~
天水圍幾涼同少人~
我唔多中意多人~
D屋都OK~幾大下~
聽人講天水圍黑社會多~
我唔覺= =
因為我次次晚上先返家(住元朗)都冇見過黑社會= =
XDXD!
作者: -終場ソ使者-    時間: 13-9-2008 15:41
標題: 回復 18# 的帖子
天水圍唔關我事,只係唔底得有人玩針對,
呢個世界上有好多自殺既問題,唔通全世界都要講咩
我唔係講哲理,都唔係懶醒
我係講事實,我唔信你住個到冇人自殺
恐怖板一定要講恐怖野?又唔見你講得恐怖d
呢個post一d都唔恐怖,你係咪要想告樓主先
作者: billytsang    時間: 14-9-2008 16:45
我表弟都係住天水圍-.-我又唔覺有D咩問題
作者: 10293847    時間: 19-9-2008 23:31
~我地天水圍空氣清新~多來坐吧!~我請食![[yoyo_183]]~自己又未住過天水圍=_=又成日聽人地亂UP(你真係無知[[yoyo_186]] )

作者: 97182367    時間: 20-9-2008 16:51
天水圍咩野丫~係d人亂咁唱衰天水圍唔好咋
作者: 10293847    時間: 20-9-2008 20:07
原帖由 97182367 於 20-9-2008 08:51 發表
天水圍咩野丫~係d人亂咁唱衰天水圍唔好咋

係囉,自己又未住過天水圍,人地亂UP你又聽,自己又未住過,唔夠彊入天水圍咪唔好入囉笨~
真係唔抵得樓主玩針對~

作者: carter6536    時間: 21-9-2008 02:32
天水圍真係好多悲劇 成日睇報子 都有
作者: ☆Ken♂    時間: 23-9-2008 19:08
係因為政府搞得唔好LO,天水圍d人好難搵野做,搵到既計埋車錢都唔多...
作者: olove916    時間: 24-9-2008 01:22
原帖由 rainbow923 於 28-8-2008 21:11 發表
其實這事情到處也會出現[[onion_41]]

只是記者偏拍天水圍而已[[onion_59]]

其實每天都會死很多人,只是你不知道而已[[onion_53]]

人的最大敵人是生命和健康[[onion_54]]

也許你會看到一個不健全的人 ...

x2[[m23]]
作者: chulikhang    時間: 24-9-2008 09:09
天水圍好過好多地方
交通方便
空氣清新
係大6落黎個d9搞到咁既姐
作者: KIN-    時間: 24-9-2008 12:47
我都住係天水圍!!!唔錯嫁!!
作者: ;yU-Jaii^_^    時間: 2-10-2008 22:14
我都係住天水圍;我覺得天水圍1d問題都冇囉吾該!都吾知點解d人係都要針對天水圍-0-.
可能吾底得天水圍又大空氣又好掛 . 同埋呢我想講; 自殺. 日日有大把人自殺喇! 係都要講天水圍 -0-. 其他又吾播出黎. 底能!   天水圍窮. 慘得過窮都有人起豪宅 -_-!  
仲有我可以講! 天水圍d女同d仔係全香港最靚個d黎 ^0^ 吾係講笑!吾信可以入黎睇下!
天水圍d人 吾化妝都掂過出面化晒濃妝個d人喇.  黑社會多! 衰仔多-0- 點都吾夠出面喇係化! 你稔下 出面日日打架.死幾多傷幾多 -_- 又吾見佢地播出黎! 1有天水圍d野就等吾到甘播雲晒全香港 -_- 我都吾知佢想點! 天水圍 冬暖夏涼;不知幾正!
d人成日話天水圍點樣點樣多kai子扮型仔; 我想講1句! 你知咩鬼ah.
你不如入黎行番轉米知係米kai子扮型仔 -_-.
{以上純屬我個人意見} -_-
作者: like抽筋    時間: 3-10-2008 21:46
我都有住過天水圍..
都唔錯...
可能因為家庭暴力問題先自殺[[tk_08]]
作者: bbqshark00    時間: 6-10-2008 11:29
新市鎮有呢d案就預左
以前屯門咪又係咁講
風化案牙果d
好正常
只係你地岩岩係呢個年代懂事
作者: 神§龍    時間: 7-10-2008 22:32
我都係住係天水圍
冇問題
只係有黑社會問題=.=
作者: ||..RyaN×    時間: 8-10-2008 20:51
睇黎都幾多人住天水圍
我又想住-.-
作者: 別問我名字    時間: 12-10-2008 21:17
作者: ;yU-Jaii^_^    時間: 13-10-2008 17:14
原帖由 別問我名字 於 12-10-2008 21:17 發表

搬黎一齊住law....^_^其實我覺得唔關風水事..

系囉! 1齊住; 呢到風涼水冷;春暖夏涼;幾正 ^_^`
作者: dogwing    時間: 15-10-2008 23:45
我住左天水圍成15年,唔覺有問題...
作者: 三毛俠    時間: 16-10-2008 10:17
天水圍一d都唔好又打掛又多飛仔又多冇品人
我極想走去\其他地方住
作者: ;yU-Jaii^_^    時間: 17-10-2008 22:19
原帖由 三毛俠 於 16-10-2008 10:17 發表
天水圍一d都唔好又打掛又多飛仔又多冇品人
我極想走去\其他地方住

自已住天水圍都甘講; 我稔系你比人恰得多囉吾該!`
你想搬; 歡迎 冇人流你 -_-v`  88 好行隔吾送.
作者: Devily02    時間: 24-6-2009 10:55
我雖然唔係住係個到,不過我覺得個到OK
作者: q28577385    時間: 7-7-2009 22:44
可能係d人冇錢,所以自殺死[[bao_10]]
作者: kenli112233    時間: 8-7-2009 21:56
我都住天水圍..環境吾錯....空氣清新

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-ds.pcomcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2