打印 上一主題 下一主題
收起左側

今日放jupas咯喎!

35# 無.話可說

屋企食

wt a u talking about?
[S]【YU】 發表於 3-8-2009 15:35

需然話要1500蚊100個鐘好似好貴咁 (我intermediate 2000啦)
但係出面學spain張cert  好似要2000蚊10個鐘  貴10倍lo
同埋呢  take credit course  咪唔洗比錢lo   仲可以計埋broadening 幾抵玩

其他大學係咪都今日reg緊啦???

今日reg day  叫下面d外賣都真係要等一粒鐘
咁你話多唔多人食@@
不過佢地jupas就係下午reg 所以唔洗係學校食晏
non-jupas先要係學校食

yu爺係度 梗係叫yu爺介紹d荀course啦
整一兩個year 3 course黎讀啦  我諗住揀哥2個building service + jzhong

yu爺緊係grad左啦
回復 支持 反對

credit course萬一爛左grade咪大鑊 @@
回復 支持 反對

42# piyopiyo

boardening 計好少既je,更何況可以take多黎com返,最主要問題係可能會影響倒core...
因為學好language真係要花幾多時間下......唔係話考試前衝左佢就算...

41# adamsteve

睇黎你都係諗住hea底填夠18個depth就算
未計lv2,我舊年take左3105,3106,3107,3108,3110,3216, 27粒lv3 (除左3105外,其他都A字頭:lol)
3105請外判教,將人地成個BS degree既濃縮化咁轟炸...太恐怖.....正因為咁,你死鋤佢可能可以突圍.
溫書好似背書咁...計數好似背數咁......睇完pastpaper好似無睇過咁.......
老實講,我o個年算淺ga la....唔駛考lift,lighting年年翻炒,有d送分既,背左個proof就拎倒分,弊在我臨場唔記得左

最有用莫過於3106,其次係3105,因為EE出身有9成既工都係同BS有關,interview實問.
3107/3108視乎你係咪想入2電....否則你今世都唔會用到佢......

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

咦....今日reg day 喎........3年前,都係1號風球.
回復 支持 反對

見你地講到興高采烈
望番自己都唔知點算好
真係.....

算啦
隨緣啦
回復 支持 反對

無錢真係連學習ge機會都無sigh...
回復 支持 反對

借loan吧,3年後破產
回復 支持 反對

如果想去LSE 呢d外國大學就無得借[[tk_35]]
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

London School of Economics and Political Science
佢Econ全球泥講係好勁
overseas students想入Oxford,Cambridge,LSE呢d AL 3A得,同搏BBA(law)差不多
有錢就梗係隔離碗飯香...[[tk_11]]
無錢就只好含恨留係呢度,或者apply scholarship,但scholarship呢d真係唔係話考試有個咩grade就可以解決
回復 支持 反對

我冇記錯
佢收係收英國果邊ge 3A

但係香港AL理科 ge B係equivalent to英國果邊ge A架wor= =

定係對overseas students要求高d?
回復 支持 反對