查看: 7795|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 石器2港版內測進階體驗之旅(龜洞篇)

大家好  我係夜神  如果大家有去開新game測試團既朋友 應該會睇過我所發既石器2遊戲介紹post,
首先多謝各位朋友既支持先~本大爺真係感激XDD

好喇 咁我就直接入正題~(以下內容為本人內測體驗心得)

首先就正如大部份既新手帖一樣大家準備同朋友交換新手寵 集齊5隻獲得拉環(喂~~~
準備好5隻寵 就慢慢升lv  前20lv我就略左佢~冇錢去拔草,補血買g1服 等等既大部份帖到有介紹  請多爬文^^

一路練到20lv  就係正式既升lv之旅  亦係終於過左最難挨既新手狀態  之後練功路線可分為自己用既水寵(廢墟練)風寵(龜洞練)兩條路線

石器2既屬性好重要 只要比怪克小小屬性到會比怪打好痛  當然反之克怪屬就會打得好舒服XD

對於用新手雞既我黎講  當然係選擇去龜洞練 因為方面又唔多洗落樓 可以係上面長練~

龜洞頂層有npc可以賣垃圾 唔洗走返落村賣  好方便請多多利用(?)而打怪掉肉既%亦非常之高所以個身爆肉可以上最上層賣錢~

但係最要注意既係頂層附近出現既30lv毛毛蟲  因為只要30lv以上既蟲 一定會有一擊必殺技能(29lv冇)所以低lv/水,火屬既人寵  要小心d喇~

另外值得一提既係洞入面有隻怪叫 巴可 佢除左會補血之外 垃圾大部份到係得20血既小肉同水素材lv2  最值得既寶物就係冰的精靈石

只要將兩粒周屬性既魔法石 用合成就會得到一粒同屬性既魔法石,而本大爺好好運合左一粒水 一粒地 魔法石  所以先為大家放送~~

係龜洞苦練既成果~過左新手就好好練~各位兄弟加油!!

石器2另一個特式,寵物永遠會快升過人好多...好多...多((((

合左既魔法石圖片  綠係地屬  藍係水屬

夜神:接冰喇!!怪物!!(同屬性扣怪勁小.....)

地屬魔法出招圖~地屬魔法好有趣 出既時候 有兩條粗黑聲係自己兩邊(如圖)  
兩條黑線中間會一個接一個彈出 S T O N E既粗體字 即係石咁解....(好爛...囧

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

首先多謝jsn比機會我入新game測試團做團員先喇 唔係到冇機會有份內測 同大家報導實況
除左開心2千 有青怡為各位石器時代迷報導之外  樂古也有本大爺為大家報導~
所以請各位看官 多多支持我地既努力為大家服務~

好喇 龜洞篇告一段落~~本大爺係為各位石器迷服務既 夜神  下次開post也請各位支持了~再見~
回復

點解我地冇得玩的 ~~
回復 支持 反對

點解我地冇得玩的 ~~
5264 發表於 11-2-2009 10:43

暫時只有 拎到工程帳號既人有得玩 名額很少
要玩就等 香港2月22號 封測前 派既帳號啦
記住留意公告
回復 支持 反對

首先就正如大部份既新手帖一樣大家準備同朋友交換新手寵 集齊5隻獲得拉環(喂~~~ 唔多明
回復 支持 反對

= =我只係想知幾時比姐
回復 支持 反對

推推先啦,第先有用嫁
回復 支持 反對

等抢中,你地米同我争啊!
回復 支持 反對

咁幾時先會公測呀??????????????????????
回復 支持 反對

你地咪同我爭xdddd
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對