樓主: wonderingbb
打印 上一主題 下一主題
收起左側

維京是不是弱國?

回復 100# 最愛蓉兒∼

維京本身殺一百隻就上帝,點解你可以因看阿之黑步係一個優勢,蔡以特生得快係一個優勢,而維京快帝就唔係一個優勢?
回復 支持 反對

因為殺敵100唔代表佢真係可以快=.=
好似我唔會話佢既優勢係多CELTS1攻,多日本2攻咁=.=比較MINOR
好似阿茲咁,都係百幾升帝,但係佢拎果D KILLS既對象可以係任何步兵
同埋個人好鍾意阿茲上帝後鷹勇士既4+4遠防,對不列蒙同馬雅都好有用
維京就難D同埋村戰真係=.=

如果真係比個優勢佢我覺得一開始直接上帝都唔會好過份,同埋咁真係比阿茲黎講做盾有優勢啦
回復 支持 反對

就因為佢快帝本身就係一個好有利個優勢
致於你話打其他冰種,如果係維京正因為佢唔會對人有追加
所以好多冰種都願意同佢對冰,當維京遇著蔡以特的時候,人地好願意同佢打,
當阿之,日本,條頓遇到佢地,大多數人都唔會願意同佢硬拼,咁要殺一百隻上帝,又有咩難?
回復 支持 反對

唔覺得佢上帝會比阿茲快
快都唔係快得好多
講到100KILLS咁易,多幾十KILLS又有何難?
CELTS 係多過維京既情況先會同維京打
哥德正常唔會同維京打咁比維京切
最慘係VK行得唔夠呢兩個文明快
打阿茲/日/條就預左比人殺多D
阿茲黎講,日本同條同佢對打都差唔多,對方唔會真係唔願打
同埋打條可以追打
講打NON-步兵,阿茲攻擊力高過狂戰,對其他兵既能力都OK
回復 支持 反對

如果係帝維直接帝,就算係日本都好大機會比佢壓著黎打,、咁相對其他文明會變成點?
回復 支持 反對

其實我認同你話維京要拎100KILLS上帝唔難,我都覺得佢帝左有1+4遠防同徵兵技術做盾好好多
我只係想指出個優勢唔大,因為阿茲都好易上帝,同埋差唔多係全面咁比維京優勝,所以我先話不如維京一開始上帝,咁就明顯有個優勢係到
但我好難想像帝左既維京可以壓住日本打,你試過用日本比維京壓住打未??
回復 支持 反對

絕對有能力做到
回復 支持 反對

帝維絕對可以壓日本
回復 支持 反對

多謝顯你個支持
回復 支持 反對

當真!? 可唔可以示範下點壓= =
我用維除非好多劍勇,唔係見到日本都係即走的= =無諗住壓住黎打= =
回復 支持 反對